https:
Милитаризацията на Балтийско море
 
 /Поглед.инфо/ През юни 2019 г. в Балтийско море се проведоха 47-те военни учения на силите на НАТО BALTOPS 2019. В тях участваха 18 държави, командването се намираше в германския град Кил, а представители на Втори флот на САЩ водеха маневри. Самият Втори флот се базира в Норфолк, Западна Вирджиния, но това не пречи на американските военни дистанционно да контролират европейците.

Неделя .07.21  print  ч.
https:
САЩ планират военни бази на черноморското крайбрежие на Украйна в замяна на бъдещи доставки на F-35
 
 /Поглед.инфо/ Вашингтон ще прехвърли на Украйна няколко изтребители пето поколение F-35. Според американското издание „Defense One”, поради изключването на Турция от програмата на изтребителите-бомбардировачи пето поколение F-35, част от бойните самолети се планира да бъдат доставени на украинската армия.

Неделя .07.21  print  ч.
https:
Русия е готова да достави на Турция изтребители Су-35
 
 /Поглед.инфо/ Държавната корпорация „Ростех” е готова да достави на Турция изтребители Су-35 в случай на съответен интерес от турска страна. Това съобщи вчера директорът на държавната корпорация Сергей Чемезов.

Неделя .07.21  print  ч.
https:
Леонид Ивашов: Трудно е да си представим, че от страна на Русия ще последва категоричен отговор на действията на НАТО край нашите граници
 
 /Поглед.инфо/ Русия се опитва да настрои ЕС и НАТО един срещу друг, заяви министър-председателят на Холандия. „Понякога САЩ и ЕС могат да имат различни мнения, но това е нормално в отношенията между приятели”, заключи той. Президентът на Академията за геополитически проблеми, доктор на историческите науки, генерал-полковник Леонид Ивашов размишлява за хитростите на „партньорите”:

Неделя .07.21  print  ч.
https:
Александър Дугин: Идеолозите на либерализма отказват да признаят, че са претърпели крах
 
 /Поглед.инфо/ В световния научен елит и философски кръгове се разгоря бурна дискусия около мислите на руския президент Владимир Путин, който гръмко обяви края на западната либерална идея и прерогатива на традиционните национални ценности над континенталната социално-политическа култура.

Неделя .07.21  print  ч.
https:
Пред Ушаков се появи възможността да си върне поста „руски кмет на Рига”
 
 /Поглед.инфо/ Най-яркият руски политик в Латвия, Нил Ушаков, изглежда има шанса да се върне на поста, от който наскоро избяга с позор - кмет на Рига. Сега Ушаков отбива политическо изгнание в Европейския парламент, но партийните сражения неочаквано му дадоха шанс да продължи активната си политическа кариера. Как се случи това?

Неделя .07.21  print  ч.

Нагоре ^