https:
Как ни заразиха с коронавирус: преживяванията на едно българско семейство
 
 Месеци наред не се срещали с хора, защото едно от трите им деца е в рискова група. И първият човек, с когото се здрависват след месеците на изолация, ги заразява с коронавирус. Преживяванията на едно българско семейство:

 28.09.2020  print  16:34 ч.
https:
"Хóди пeшa, бe!": простащина по върховете на властта в България
 
 "Хóди пeшa, бe! Хóди пeшa!": не бива да свикваме с проявите на овластената простащина и да ги подминаваме с мълчалива погнуса. Прекалено дълго ги оставихме да се вихрят. Затова България е такава. От Ясен Бояджиев:

 28.09.2020  print  11:56 ч.
https:
Знам кой би могъл да пребори тайната власт в България
 
 Борисов имаше воля за власт още като главен секретар на МВР. Имаше очаквания, че той ще пребори дълбоката власт. Но това не се случи. Има ли сега кой да го направи? Да. Бих могъл да назова имена, пише Георги Лозанов.

 27.09.2020  print  17:11 ч.
https:
Протестите срещу Борисов: „ЕС, сляп ли си или го харесваш?“
 
 От юли насам българските граждани протестират срещу премиера Борисов и една корумпирана мрежа около него. Но хората на улицата критикуват и ЕС за липсата на адекватна реакция, пише „Тагесшау“ в репортаж от София.

 26.09.2020  print  14:38 ч.
https:
Три нови истории. Но те не отменят сбогуването с Борисов.
 
 В сценария за криминалето, в което България живее вече от месеци, бяха добавени няколко нови елемента. На сцената се качиха една прекрасна госпожа, македонски харамии и руски шпиони. Коментар от Даниел Смилов:

 25.09.2020  print  12:59 ч.
https:
Оковите на традициите: какво е да си ромска жена в България
 
 За тях побоят вкъщи е нещо нормално. Както е нормално да ги омъжат още в детска възраст. Сред ромските общности в България жената и до днес си остава човек втора категория. Нашата авторка Веселина Божилова дава примери:

 24.09.2020  print  12:55 ч.Първа Предишна  1 | 2 | 3 | 4 | 5  Следваща Последна
Нагоре ^